Dalpet Kamini - Rijeka

Odabir kaminskog ložišta


Ložišta za kamin biraju se prema prostoru u koji ga stavljamo. Snaga mora biti prikladna prostoru koji grijemo, odnosno dogrijavamo u slučaju da imate dodatni sistem grijanja u navedenom prostoru. Pri tom je važan faktor i vanjska izolacija prostora jer o tome ovisi koliko topline se zadržava u vašem prostoru.
Drugi bitni faktor pri odabiru ložišta ja veličina dimnjaka (unutarnji promjer dimnjaka i visina dimnjaka). Pritom vrijedi pravilo: Što je veći promjer dimnjaka to je bolja vuća dimnjaka, a to znači da time imamo mogućnost za staviti veće i snažnije kaminsko ložište.
Sva kaminska ložišta imaju propisani minimalni unutarnji promjer (fi dimnjaka) koji je potreban za normalno funkcioniranje ložišta. Što znači da se ne nakuplja dim u ložištu tijekom gorenja, već da ga dimljak vuče van.
Razni tipovi ložišta nadalje se biraju i prema estetici i smještaju u prostor pa tu razlikujemo ravna ložišta za klasične kamine, kutna ložišta koja su idealna za kutne kamine, 3D ložišta za maksimalni pregled vatre i tunel ložišta za pregled vatre u dvije različite prostorije.
Postoji i veliki broj ložišta koji imaju ugrađeni bojler te se mogu koristiti u sustavu centralnog grijanja.
Otvoreni ili zatvoreni kamin


Tradicionalni otvoreni kamin ili moderni zatvoreni kamin? Koja je razlika?
Kao što i sama riječ govori, otvoreni kamin ima otvoreno ložište pa je samim time smanjena njegova produktivnost.
Dakle, sa istom količinom drva, proizvode manje topline.
Također nemaju mogućnost regulacije izgaranja, a zbog nepotpunog izgaranja drva ispuštaju višestruko više čestica čađe i pepela, te time više zagađuju okoliš, ali i prljaju vaš dimnjak.
Da bi se grijali uz ugodnu vatricu u vašem domu, na ekonomičan i ekološki način, najbolje se odlučiti za kamin sa zatvorenim ložištem.
Izgled vašeg kamina


Završna obrada kamina je ono što određuje kako će vaš kamin izgledati. Dekoracija kamina vrši se prema odabiru klijenta. Mi savjetujemo razne načine kako da dekoracijom najbolje kamin uklopite u vaš prostor.
Kamine ukrašavamo dekorativnim tehnikama, ličimo raznim bojama po vašem izboru ili oblažemo vrhunskim modernim dekorativnim tehnikama.
Postoji bezbroj načina, detalja i nijansa koji određuju kakav će biti završni izgled vašeg kamina.
Ovisno o tome sviđaju li vam se više moderni kamini, rustikalni kamini ili volite li više jednostavne minimalističke kamine, u svakom slučaju naći ćemo idealno riješenje za vaš kamin.
Ako trebate ideju savjetujemo vam da pregledate naše Pinterest Galerije slika ili da nam se osobno obratite.
Prvo paljenje kamina


Kod prvih grijanja ne smije se na lakirane površine peći ništa naslanjati i ne smiju se dirati lakirane površine. Nije preporučljivo pretjerano krcanje peći kod prvog paljenja da prevelika temperatura ne uzrokuje pucanje laka (ložište se treba postepeno "razraditi"). Također se može upozoriti stranku da prilikom prvih nekoliko paljenja se osjeti specifičan miris koji je normalan za sve kamine i peći.
Održavanje kamina


Kod pravilnog korištenja, kamin se ne može oštetiti. Treba imati na umu da previše goriva i previše zraka za izgaranje mogu imati za posljedicu pregrijanost i oštećenje kamina.
Prozirno keramičko staklo otporno je na temperaturu do 750° i pruža lijep pogled na vatru. Ono također spriječava da dim izlazi iz kamina.
Čišćenje stakla - Staklo na vratima se može očistiti samo kada je hladno. U protivnom može doći do oštećenja. Staklo se može čistiti vlažnim novinskim papirom.
Prsnuće stakla - Staklo je izrađeno od materijala koji može podnijeti temperaturu do 750°C. Postoji mogućnost da se ono razbije zbog mehaničkog udarca. Zamjena stakla u ovom slučaju nije uključena u jamstvo.
Čišćenje dimnjaka. - Također nemojte zaboraviti na godišnje čišćenje dimnjaka. To će obaviti vaš dimnjačar. Najmanje jednom godišnje trebalo bi i očistiti cijeli kamin, a osobito je važno da se očiste dimovodni elementi koji spajaju vaš kamin sa dimnjakom. To bi također mogao napraviti vaš dimnjačar koji će istovremeno potvrditi ispravnost kamina.